Üdvözlünk megújult webáruházunkban!

Hírek, érdekességek a kosárlabda világából

10 érdekesség amit nem tudtál az NBA-vel kapcsolatban

2018.03.13 10:22

Mint minden NBA rajongó én is folyamatosan kiváncsi vagyok szinte mindennre ami a ligával kapcsolatos. Biztos vagyok benne, hogy van aki tudja az összes bajnokot kezdetektől napjainkig. És vannak akik a kedvenc csapatukról tudnak mindent oda vissza.

De mi a helyzet a random érdekességekkel, azokban is otthon vagy? Például mikor draftolták Michael Jordant? Vagy melyik Hall of Fame játékosnak vonultatta vissza a mezszámát a Harlem Globetrotters?

Öveket becsatolni kedves olvasó, következzen 10 érdekesség amiknek nagyrészéről valószínűleg még sosem hallottál.

A Raptors nem az első kosárlabda csapata Torontónak

Hiszed vagy sem, a Raptors majd a Vancouver Grizzlies nem az első NBA csapatok voltak, akik a határ északi oldalán játszottak. Ez a érdem a Torontói Huskies-hez tartozik, amelyik az egyik legelső csapat volt a bajnokságban.

Igaz nem pattogtattak sokáig ezen a néven mivel az első és egyetlen szezonuk alatt 22-38-as eredményt produkáltak amivel nem jutottak be a rájátszásba.

 

 


 

Muggsy Bogues első körös draft volt

A 160 cm-es Muggsy Bogues minden idők legalacsonyabb játékosa aki a ligában szerepelt. ha úgy nézzük, hogy abban a négy évben amit az egyetemen töltött 8.3 pontot és 6.6 asszisztot átlagolt, nem gondolnánk, hogy az első körben elvitték.

Rosszul gondoljuk, hisz 1987-ben 12-nek választotta a Washington Bullets a parányi játékost. Bár nem egy túl ponterős játékos (mindösszesen 3 évben átlagolt 10 pont felett) mégis 889 NBA-mérkőzésen szerepelt 14 éves pályafutása során zömében nála legalább 35-40 centiméterrel magasabbak között, ami igazán elismerésre méltó. Akárcsak a 213 centis Patrick Ewingnak adott sapkája!

 

 


Chris Webber egy percet sem játszott abban a klubban amelyik draftolta

A Michigan egyetem játékosaként, a híres "Fab Five" tagjaként Chris Webber egy abszolult ász volt a pályán. Abban a két évében amelyiket a Wolverinesnál töltötte 17.4 pontot és 10 lepattanót átlagolt.

Az 1993-as drafton az Orlando Magic választotta ki első helyen de rögtön el is cserélte a Golden State Warriorsal Anfernee "Penny" Hardawayért. Kevesen tudják, hogy nem a Warriors draftolta a későbbi HOF játékost.

 


hirdetés


 

Pau Gasol orvosnak tanult

Szerintünk mindent elmond Pau nyilatkozata:

"Lehettem volna orvos, ehelyett itt ragadtam Los Angelesben együtt játsza egy egoistával akit Kobenak hívnak. SEEEGÍÍÍTSÉÉÉÉÉÉG!"


 

Kobe Bryant középső neve Bean

Kobe középső nevét valószínűleg apja Joe "Jelly Bean" Bryant után kapta nem pedig a csetlő botló angol úr után (Mr. Bean). Bár abból kiindulva, hogy a keresztnevét miről kapta ez sem elképzelhetetlen.

 


 

Wilt Chamberlain mezszámát visszavonultatta a Harlem Globetrotters

Így igaz. Mielőtt berobbant volna az NBA-be Wilt Chamberlain a Harlem Globetrotters egyik labdazsonglőre volt. Mi volt az ő trükkje? Felkapta a földről a csapatkapitány Meadowlark Lemont akit feldobott a levegőbe majd el is kapta.   Igaz csak egy évet játszott a csapatban de 2000. március 9-én visszavonultatták a 13-as mezszámát.

 


hirdetés


 

Vince Carter iskolai zenekarban játszott

Még a középiskolai évek alatt volt a felvezető embere annak az iskolai zenekarnak akik a sportesemények alatt játszottak.

Akkor gondolta bárki is, hogy abból a cuki egyenruhás srácból a NBA zsákoló királya lesz?

 


 

Miami Heat az egyetlen csapat amelyik két kupát is nyert egy All Staron

1995-ben Harold Miner (aka "Baby Jordan") másodszor nyerte meg a zsákoló versenyt, míg Glen Rice a hárompontos dobó versenyen lett a legjobb. Azóta is Miami az egyetlen csapat amelyiknek két játékosa is tudott nyerni egy All Star hétvégén.

 

 


 

Shawn T. Kemp nevében semmit sem jelent a középső betű

Ahogy Harry S. Truman esetében is csak egy betű az "S." úgy a "T." sem jelent semmit Mr. Shawn T. Kemp nevében.

 


hirdetés


 

Michael Jordant nem első helyen draftolták

Ez elsőre közismertnek tűnhet de több NBA-t szerető ismerősömnek is feltettem a következő kérdést: Michael Jordant 1984-ben draftolták. Kit választottak az első helyen?

A legtöbbjük válasza az volt, hogy MJ. Valójában a levegő urát, akit a legtöbben minden idők legjobb kosárlabdázójának tartanak csak a harmadik helyen vitték el. Első helyen a későbbi Hall of Fame Hakeem Olajuwont (a Houston Rockets), másodikként pedig a sérülékeny Sam Bowiet (a Portland Trail Blazers) választották.

Azt hiszem a Blazers még mindig seggbe rúgná magát a döntésük miatt, főleg azok után, hogy 1992-ben pont Chicago Bulls ellen vesztették el a döntőt.