Üdvözlünk megújult webáruházunkban!

Hírek, érdekességek a kosárlabda világából

7 elfeledett autó Micheal Jordan gyűjteményéből

2017.08.01 13:49

Minden idők legnagyobbika. Nem sokan mondhatják el ezt magukról. De Michael Jordan a kivétel. Rajta kívül esetleg még Babe Ruth vagy Muhammad Ali volt az, akinek a sportolói képessége kultúrákon és nemzetiségeken átívelő volt. És miközben nem volt tökéletes ember, játéka - akár tetszett, akár nem - többé-kevésbé az volt. Ő volt a 90-es évek legdominánsabb játékosa. 15 éves karrierje során a Chicago Bullssal hat bajnoki címet nyert, 6-szor volt a döntő MVP-je és 1991-től '93-ig volt az AP év sportolója.

Gyerekek millióinak volt a példaképe. Annak ellenére, hogy eléggé óvta a magánéletét, néhány dolgot azért lehet tudni róla. Többek közt, hogy szerette a szivart, a golfozást és a gyors autókat. Tény, hogy Jordan még mindig szereti az autókat, bár elég nehéz követni, hogy éppen mennyi és milyen autói vannak. Ritkán regisztrálja őket a saját nevén, és soha nem tartja meg őket túl sokáig. Ennek ellenére elég sok Corvette, a Porsche és a Ferrari volt a gyűjteményében, hogy tudjuk miket szeret.

Most bemutatunk 7 autót ami elég jó volt minden idők legnagyobbjának.

1. Chevrolet C4 Corvette

Amikor a Bulls draftolta, Jordan aláírt egy szerződést egy Chicagoi Chevy márkakereskedővel, hogy készítsen egy sor reklámot, és valószínűleg megállapodást kötött az első szuper kocsijáról, egy  Medium Gray Metallic C4 Corvette-ről, "MJ 23" rendszámmal. Bár az elkövetkező években az ízlése határozottan európaiabb lett, megszerette a corvetteket, a későbbiekben beszerzett még egy '90-es és ’93 ZR-1-et is valamint egy 1994-es modellt.

2. Ferrari 512 TR

Valószínűleg a 80-as évekbeli Testarossa nem feltétlenül mindenki kedvenc Ferrarija, de az autó mániások egyet értenek abba, hogy a karrierje csúcsán lévő Jordan legjobb választása volt. Amikor a Sports Illustrated leközölt egy képet amin Jodran szürke öltönyben és Ray-Ban Clubmastersben kilépett a M-AIR-J rendszámú fekete 512-éből, egy generációnyi kosárlabda-rajongónál lépett új szintre a menőség.

3. Porsche 911

Miközben a Jordan Ferrarija a kilencvenes évek elején Chicagoban átlagos látványnak számított, karrierjének kezdetétől a szíve a Porschehoz húzta. Annyira, hogy azt mondta a cipő designer Tinker Hatfieldnek, hogy a Porsche 911 alapján csinálja meg az Air Jordan VI-ost. Jordanennek többek közt volt még 930, 964, és 993 modellje is.

4. Toyota Land Crusier

Nem, ez nem Jordan Land Cruisere. Ezt a csapattársa, B.J. Armstrong vezette rendszeresen. 1995 márciusában. Jordané azonban hasonló volt, és rendszeresen vezette is, miközben a pletykálták, hogy visszatér a kosárlabdához azután, hogy egy évet lehúzott a baseball ligában (A paparazzik itt tévesen Armstrong Land Cruiserét követik a Bulls arénánál). A hozzáértők szerint a Land Cruiser ugyanolyan rugalmasságot és luxust kínál, mint a Range Rover anélkül, hogy minden reggel azon kelljen aggódni, beindul e.

5. Aston Martin DB7 Volante

2001-ben, mikor Jordan visszatért a Washington Wizards színeiben, nem csak a csapatát hanem a kocsiját is lecserélte egy Aston Martin DB7 Volante-re. Az 1996-ban bemutatott DB7 volt az első valóban modern Aston az elmúlt évtizedek alatt és ami megmentette a céget a pénzügyi összeomlástól. Ebben valószínűleg az is segített, hogy a világ egyik leghíresebb embere is ilyet vezetett.

6. Mercedes-McLaren SLR 722 Edition

2003-ban utoljára akasztotta szögre a kosaras cipőjét de a háttérben már aktív szerepet vállalt. Kisebbségi részesedést szerzett a Charlotte Bobcatsban (jelenleg Hornets), amit 2010-ben teljesen fel is vásárolt. Az autók iránti vágya továbbra sem csökkent. 2007-ben 650 lóerős Mercedes-McLaren SLR 722 editiont vásárolt. Túl sokat nem hajtotta ezt sem, mert 2010-ben az ebayen hirdette meg kevesebb, mint 1000 futott mérfölddel.

7. Ferrari 599 GTB Fiorano

14 évvel azután, hogy végleg befejezte a hivatásos karrierjét, a Jordan kultusz mind a mai napig töretlen. A paparazzók még mindig üldözik és a nem nehéz észre venni, hogy a luxus autók iránti vonzalma változatlan. Az elmúlt években egy szötét szürke Ferrari 599 GTB Fiorano-t vezet ami feltűnően hasonlít az első Corvette-jére. Lehet ez Jordan visszatérését jelzi?