Kategóriák
Hírlevél
Facebook
Termékajánló
Szállítás

Fizetési megoldás
Hírlevél feliratkozás

Hírek
Szavazás
Milyen termékeket hiányolsz az árúházból?
Prémium kosaras kártyák
Prémium focis kártyák
Amerikai focis kártyák
Jégkorongos kártyák
Magic The Gathering
Yu-Gi-Oh!
Kiegészítők (pl dobókockák, playmat-ek, stb.)
Naptár
2020. Október
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Hírek, érdekességek a kosárlabda világából
2017.08.01 13:49

7 elfeledett autó Micheal Jordan gyűjteményéből

Minden idők legnagyobbika. Nem sokan mondhatják el ezt magukról. De Michael Jordan a kivétel. Rajta kívül esetleg még Babe Ruth vagy Muhammad Ali volt az, akinek a sportolói képessége kultúrákon és nemzetiségeken átívelő volt. És miközben nem volt tökéletes ember, játéka - akár tetszett, akár nem - többé-kevésbé az volt. Ő volt a 90-es évek legdominánsabb játékosa. 15 éves karrierje során a Chicago Bullssal hat bajnoki címet nyert, 6-szor volt a döntő MVP-je és 1991-től '93-ig volt az AP év sportolója.

Gyerekek millióinak volt a példaképe. Annak ellenére, hogy eléggé óvta a magánéletét, néhány dolgot azért lehet tudni róla. Többek közt, hogy szerette a szivart, a golfozást és a gyors autókat. Tény, hogy Jordan még mindig szereti az autókat, bár elég nehéz követni, hogy éppen mennyi és milyen autói vannak. Ritkán regisztrálja őket a saját nevén, és soha nem tartja meg őket túl sokáig. Ennek ellenére elég sok Corvette, a Porsche és a Ferrari volt a gyűjteményében, hogy tudjuk miket szeret.

Most bemutatunk 7 autót ami elég jó volt minden idők legnagyobbjának.

1. Chevrolet C4 Corvette

Amikor a Bulls draftolta, Jordan aláírt egy szerződést egy Chicagoi Chevy márkakereskedővel, hogy készítsen egy sor reklámot, és valószínűleg megállapodást kötött az első szuper kocsijáról, egy  Medium Gray Metallic C4 Corvette-ről, "MJ 23" rendszámmal. Bár az elkövetkező években az ízlése határozottan európaiabb lett, megszerette a corvetteket, a későbbiekben beszerzett még egy '90-es és ’93 ZR-1-et is valamint egy 1994-es modellt.

2. Ferrari 512 TR

Valószínűleg a 80-as évekbeli Testarossa nem feltétlenül mindenki kedvenc Ferrarija, de az autó mániások egyet értenek abba, hogy a karrierje csúcsán lévő Jordan legjobb választása volt. Amikor a Sports Illustrated leközölt egy képet amin Jodran szürke öltönyben és Ray-Ban Clubmastersben kilépett a M-AIR-J rendszámú fekete 512-éből, egy generációnyi kosárlabda-rajongónál lépett új szintre a menőség.

3. Porsche 911

Miközben a Jordan Ferrarija a kilencvenes évek elején Chicagoban átlagos látványnak számított, karrierjének kezdetétől a szíve a Porschehoz húzta. Annyira, hogy azt mondta a cipő designer Tinker Hatfieldnek, hogy a Porsche 911 alapján csinálja meg az Air Jordan VI-ost. Jordanennek többek közt volt még 930, 964, és 993 modellje is.

4. Toyota Land Crusier

Nem, ez nem Jordan Land Cruisere. Ezt a csapattársa, B.J. Armstrong vezette rendszeresen. 1995 márciusában. Jordané azonban hasonló volt, és rendszeresen vezette is, miközben a pletykálták, hogy visszatér a kosárlabdához azután, hogy egy évet lehúzott a baseball ligában (A paparazzik itt tévesen Armstrong Land Cruiserét követik a Bulls arénánál). A hozzáértők szerint a Land Cruiser ugyanolyan rugalmasságot és luxust kínál, mint a Range Rover anélkül, hogy minden reggel azon kelljen aggódni, beindul e.

5. Aston Martin DB7 Volante

2001-ben, mikor Jordan visszatért a Washington Wizards színeiben, nem csak a csapatát hanem a kocsiját is lecserélte egy Aston Martin DB7 Volante-re. Az 1996-ban bemutatott DB7 volt az első valóban modern Aston az elmúlt évtizedek alatt és ami megmentette a céget a pénzügyi összeomlástól. Ebben valószínűleg az is segített, hogy a világ egyik leghíresebb embere is ilyet vezetett.

6. Mercedes-McLaren SLR 722 Edition

2003-ban utoljára akasztotta szögre a kosaras cipőjét de a háttérben már aktív szerepet vállalt. Kisebbségi részesedést szerzett a Charlotte Bobcatsban (jelenleg Hornets), amit 2010-ben teljesen fel is vásárolt. Az autók iránti vágya továbbra sem csökkent. 2007-ben 650 lóerős Mercedes-McLaren SLR 722 editiont vásárolt. Túl sokat nem hajtotta ezt sem, mert 2010-ben az ebayen hirdette meg kevesebb, mint 1000 futott mérfölddel.

7. Ferrari 599 GTB Fiorano

14 évvel azután, hogy végleg befejezte a hivatásos karrierjét, a Jordan kultusz mind a mai napig töretlen. A paparazzók még mindig üldözik és a nem nehéz észre venni, hogy a luxus autók iránti vonzalma változatlan. Az elmúlt években egy szötét szürke Ferrari 599 GTB Fiorano-t vezet ami feltűnően hasonlít az első Corvette-jére. Lehet ez Jordan visszatérését jelzi?

 

Webáruház készítés